Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0412 - 626 272
  • info@vbadviescentrum.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Alsnog de beste wensen

Hoewel wij inmiddels veel van onze relaties al weer persoonlijk hebben gesproken, wensen wij u via deze eerste nieuwsbrief van het jaar toch een goede gezondheid en veel goede momenten in het nieuwe jaar dat nu voor ons ligt. In deze nieuwsbrief besteden wij kort aandacht aan enkele onderwerpen die wellicht ook voor u van belang zijn.

Wijzigingen doorgeven      
Iedere verzekering is gebaseerd op een bepaalde hoeveelheid gegevens. Gegevens die u hebt opgegeven, tijdens de aanvraag.  Gegevens ook, die in de loop der jaren kunnen veranderen.
En soms is een dergelijke verandering zo belangrijk, dat de betrokken verzekeraar de polis daar op aan zou moeten passen. Nog sterker: het is zelfs denkbaar dat zonder de wijzigingen door te voeren de polis geen dekking meer zal geven.

Wat voorbeelden:

  • u besluit uw woning te gaan verhuren
  • uw woning staat al een tijdje leeg
  • u gaat verbouwen
  • u gaat met uw auto meer kilometers rijden
  • of u gaat juist minder rijden
  • de regelmatige bestuurder van uw auto wijzigt
  • u hebt dure inboedelgoederen gekocht
  • u hebt juwelen gekocht 
  • en ongetwijfeld kunt u nog veel meer voorbeelden bedenken.....

Wij zijn er om uw belangen te behartigen. Wanneer er zich dus bepaalde veranderingen voordoen, aarzel dan niet en neem even contact met ons op. Indien noodzakelijk zorgen wij er dan voor dat de verzekeringen die wij namens u beheren, worden aangepast.

Verliefd geworden op een huis?
Op dit moment zijn er veel woningen te koop. Belangstellenden hebben dus een ruime keuze en er valt vaak goed te onderhandelen over de prijs.

Met ingang van dit jaar zijn de normen voor een hypotheek scherper geworden. De verwachting is dat later dit jaar deze normen nog verder aangescherpt worden. Voor individuele consumenten kan dit betekenen dat het maximale bedrag dat geleend kan worden lager is dan in het recente verleden. Bovendien is de hypotheekrente aan het stijgen.

Wij maken het regelmatig mee dat relaties van ons kantoor al helemaal verliefd zijn geworden op een nieuwe woning en zich pas dan gaan oriënteren op de vraag of zij het aankoopbedrag kunnen financieren. Dat levert vaak stressvolle situaties op wanneer blijkt dat de financiering niet haalbaar is. Of wanneer blijkt dat de maandlasten toch wat tegenvallen. Wij adviseren onze relaties dan ook altijd om eerst eens bij ons kantoor een indicatie te laten maken van het bedrag dat haalbaar is om te lenen. Er is dan tijd om een aantal zaken goed in kaart te brengen.

Maar net zo belangrijk is dan dat direct gezocht kan worden in de categorie woningen die voor u financieel bereikbaar is.

Bent u geïnteresseerd in een dergelijke indicatieve berekening laat ons dat dan even weten. Wij zijn u graag van dienst.

Scherpe concurrentie overlijdensrisicoverzekeringen
Veel mensen hebben een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bijvoorbeeld in het kader van de hypotheek. Of als tijdelijke extra voorziening voor de nabestaanden. Bij een overlijdensrisicoverzekering is de hoogte van de premie mede afhankelijk van het risico van overlijden. Een ouder iemand zal voor het zelfde verzekerde bedrag een hogere premie moeten betalen dan een jonger iemand.

Al enige tijd is op de Nederlandse markt tussen verzekeringsmaatschappijen een scherpe concurrentie. Bijna wekelijks is er wel een maatschappij die voor nieuw af te sluiten overlijdensrisicoverzekeringen de premies verlaagt. Marktbreed zijn de premies in de afgelopen jaren ruim 40 % gedaald. Het aardige van een overlijdensrisico-verzekering is dat u deze op elk moment dat u wilt, kunt beëindigen. Hoewel u vaak een bepaalde termijn heeft afgesproken, bijvoorbeeld 10 of 20 jaar, mag u dus met deze verzekering stoppen op het moment dat u dat wilt. Soms kan het veel schelen om een in het verleden afgesloten overlijdensrisico-verzekering nu opnieuw af te sluiten. 
Maar voorzichtig: Wacht met beëindigen van uw oude verzekering tot het moment, dat u zeker weet, dat de nieuwe verzekeraar u zal accepteren. 

Of er premievoordeel is te behalen hangt nauw samen met uw leeftijd en het verzekerde bedrag. Wilt u ook weten of het aantrekkelijk is uw bestaande overlijdensrisicoverzekering om te zetten naar een nieuwe verzekering laat ons dat dan even weten. Wij zoeken dit graag voor u uit en laten u dan snel weten of en zo ja welk premievoordeel te behalen valt. 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-01-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.